23/12 Nya planer !

Då är det snart ( Maine coon) Midnight som står på tur att bli mamma, men först ska hon HCM scannas samt HD röntgas. Om allt går väl så har jag en hane från en tidigare kull mellan Mira och Musslans Lucifer som hans familj så himla rart  hållt fertil för detta ändamål. Han är naturligtvis helt genomgången med tester utan anmärkning. Ska bli spännande! På Laperm fronten så har  Tyee  lite lamt parat Ölva, hans chip har börjat släppa men det kan ta ett tag innan allt fungerar som vanligt igen. Marie Curie skall även hon HCM scannas,vi hoppas hitta en passande hane till henne.

 

Vår fantastiska kull efter Smaragd och Jackpot är till stor belåtenhet. Jag har den enda honan “Betty” kvar för utvärdering, hon är en underbar varelse som älskar att ligga i knät. De andra fyra är tingade till superbra familjer Barney, Bambam och Dino o Fred.

Senaste nytt 11/10-21 Kattungar Maine coon har kommit

På måndagskvällen en 4/10-21 föddes Märta/Smaragds första kull, jag hade tippat på tre stycken men ut kom 5 stycken stora bebisar, hon hade gömt dem bra i magen.Det var lite kaos innan första ungen kom, Märta förstod inte riktigt vad som hände, men efter lite hjälp o stöd så blev allt bra och resten av syskonen kom ut i lugna former. Det är 4 killar, 2 svarttabby och 2 blå, samt en svart vit hona .

 

 

 

Det tog sig mellan Smaragd/Märta och Jackpot, så kattungar väntas första veckan i oktober.

Iris har också hittat sin nya familj, Sippan kommer till fodervärd och jag fortsätter utvärdera Viola. Kommer troligtvis att ta en Laperm kull till hösten, och jag hoppas  att  Maine coon Jackpot kommer att finna Märta attraktiv när hon kommer i löp nästa gång.

Då är Maine coon kullens Daisy och Rosie tingade.Har fortfarande utvärdering på två töser Viola och Sippan, Iris är nu tillgänglig. De blir 12 veckor i mitten av vecka 27, men de kan stanna lite längre om det krockar med semester.

Jag letar fodervärd!

Maine coon kattungar efter Eclipse och Jackpot har fötts, fem flickor 14/4-21

Allt löpte på fint, Eclipse skötte förlossningen med bravur. De var sex i magen men en var död vid födseln. Kl 17 så var alla ute ,trodde jag, men när jag skulle titta till dem en sista gång vid 23.30 tiden hade hon precis fött en tlll tös! Alltså inga hanar i denna kullen. Det är två svartsköldpadd och tre blåsköldpadd med eller utan silver svårt att se vad det blir när de är så små.

Ändrade förhållanden 21/3-21

Nu vet jag snart inte vad som är upp och ner, jag tar sällan ultraljud för att se om det finns bebisar i magen, tycker att jag har bra koll ändå och så är det spännande att inte veta vad som gömmer sig därinne.Naturligtvis om jag misstänker att ngt är fel så är det en annan femma!

Pax(Laperm) som visade tecken på att hon var dräktig, om än ganska svaga så visade det sig att hon bara blivit lite rund. Så inga bebbar Laperm på gång just nu. Jag har planer men ingen parning förrän runt maj som tidigast på Laperm.

Så kommer vi då till parningen Maine coon mellan Smaragd och Jackpot, hon skulle i sådant fall nedkomma nu i slutet på mars, men icke! Hon löpte om så om Jackpot lyckas bättre denna gången så blir det bebisar i mitten på maj. Men Jackpot fick ju en chans till med Eclipse som han verkar ha lyckats bättre med så till mitten av April blir Eclipse och Jackpot föräldrar. Denna gången säger jag Peppar peppar!

Jag kommer troligtvis att behöva fodervärd till 1-2 hanar, så om du är intresserad av att var fodervärd så skriv en rad, jättekul om du skulle vara intresserad av utställning men inget krav.