Senaste nytt från katteriet 25/10-18

Eclipse fann tycke i finaste Lord,såklart, en distingerad herre som vänligt väntar in sina damer innan han skrider till verket! Det gick hett till i kärleksnästet efter att Eclipse noga funderat en natt och var till en början riktigt förbaskad på såväl Lord som husse till Lord. När vi hämtade henne 6 dagar senare så låg de tätt omslingrade i soffan och myste ,riktigt sorgligt att skilja dem åt. Även ”bordellpappan” var nu förlåten och fick lite gos.

Lord har ngr år på nacken nu men med tanke på hur fina bebisar han gjorde med Mira förra året så har det nog ingen betydelse, och vi kom i grevens tid för kastrering stod för dörren,så jag är så tacksam att jag fick låna honom en sista gång!

Jag väntar fortfarande på att Maine coon  Eclipse skall börja löpa,har inte riktigt klart med hane till henne ännu.

Laperm Jaque har lämnat hemmet för ett liv som Avelshane i Finland, känns väldigt bra att få förtroendet här på vårt lilla katteri.

Charles och Edit stannar i katteriet, ljuvliga och vackra är de ,jag kommer att ställa ut dem den 8-9 dec-18 i Göteborg Västra Frölunda 2-certs utställning, Föreningen Ädelkatten, ÄK.

Är ni nyfikna på Laperm så kom förbi och säg hej och klappa lite.

Nu känns det väldigt tomt här på katteriet när nästan alla kattungarna har lämnat boet. Jag har kvar Pax bebisar  Charles o Jaque  de ska på utställning i Mölndal gamla bibliotek lördag den 25/ 8-18,kom gärna och titta. Edith som blir kvar i katteriet skall också följa med och ställas ut. Ska bli riktigt skojigt!

Jag väntar på sista provsvar från de tester som en Maine Coon som skall användas i avel ska få klartecken på, det är Eclipse som står på tur. Om allt är väl så blir det att leta hane, är sugen på Smoke bebisar får väl se om det går att få till. Men min första prio som alltid är gosiga och tillgängliga och så klart friska katter. Planeringen är sen höst tidig vinter i sådant fall. intresseanmälan tas gärna emot.

 

 

Lilla ”Skallepär” har börjat sätta lockig och tät päls, så fantastiskt spännande med Lapermens päls,från naket till massa lurv.Hon är till Salu!  Alla syskonen är tingade och två lämnade hemmet igår. Jag har fotfarande båda hanarna från Pax kull kvar, Edith blir hos dottern på foder. Har anmält alla tre till kattutställningen i Mölndal i slutet av Augusti.

Lyckades lägga in färska bilder på båda kullarna, Chanson och Haute Couture, inte de bästa dessvärre, men man ser i alla fall hur de ser ut. Nu är Sonia och Coco tingade och fler har hört av sig så förhoppningsvis så har de alla fått nya slavar när  sommaren är slut .Här är det full rulle! Omgiven av busiga tonåringar,inte en krukväxt står där de borde stå ,men så roligt det är att umgås med de små liven!  Det är som sagt väldigt fina kullar både Pax o Ölvas ,och jätte trevliga missar!.

Pax bebisar Jaque, Charles och Edit är nu 10 veckor och Ölvas, Coco,  Pierre, Christian Sonja och Chloe’ är 7 veckor. Dålig på att lägga in bilder på hemsidan ,så färska bilder ser ni på FB : Believe in Magic Maine coon o Laperm . Kom gärna och hälsa på oss i katteriet!

Nu börjar det bli full rulle på Pax ungar (4 st), äter själva men vill gärna tutta på mamma med jämna mellanrum. Barnkammaren känns alldeles för trång, nu vill de vara med oss och umgås.

Ölvas bebisar(5 st) har fått lämna ”garderoben” och flyttat till barkammaren/kattrummet,de är mer framåt än Pax ungar så snart tror jag att de kommer att klättra ur bolådan. De är också så superfina! Roligt med Pax ungar som är ”diluta” i färgen och blåögda och sen Övas med mycket färg och mörka ögon,ska bli spännande att se om de blir smaragdgröna som pappan eller orange/lime som Ölvas.

I lördags den 21/4-18 nedkom Ölva med 5 kattungar,allt gick bra och ingen är den andra lik olika färger och teckningar på alla fem. Svårt att se såhär i början men alla har vitt i varierande mängd,alla har vit symetrisk kil i ansiktet, det är en sköldpadd ,en tigre brun/svart,en ”ko” mönstrad vit och svart,en svart med vita tassar,en ”kanel” färgad. Tre honor och en hane, kanel och tigren är hanar.

Pax bebisar växer så det knakar,Edith är under utvärdering,Maurice är reserverad men inte tingad,de andra två har intressenter men eftersom Ölva väntar bebisar i slutet på veckan så avvaktar vi lite.

Eclipse MCO ska göra sina tester 20 maj,går allt bra letar jag hane till henne ganska så omgående.

Miras Addamskull har alla ”Left the building” för sina nya superbra hem.

Nya kullar 2017-2018

Nästa Maine Coon kull väntas hösten/vintern 2018 det är Eclipse som står på tur om hon klarar testerna i slutet på maj(Hcm och HD),vi håller både tummar o tår för hon är en bedårande katt,vår lilla(stora) Prinsessa!

LaPerm bebisar väntas i mitten av februari -18,Pax gick tom vid senaste parning,men är i skrivandes stund åter hos S*BC Ägirshus Xerox för en ny omgång,vi håller tummen!

Maine Coon bebisar  väntas i början på februari-18 ,Mira är  parad med Feral Coon’s Lord of Light,det var svagt löp så vi väntar med spänning på tecken om det blivit något.