Senaste nytt 2020-07-09 Laperm ,Laperm och Maine coon

Ölva nedkom den 30/6-20 med en kull på 4 ungar,vi döper kullen till Skrik o Panik,eftersom det blev dramatik då Ölva hade kraftiga krystvärkar i två timmar utan att något hände. Jag for in till Blåstjärnan mitt i natten beredd på kejsarsnitt. Men väl framme så fixade hon det själv.En unge var döfödd den hon jobbat på att få ut, men resten kom i jämn okomplicerad följd. Jag var kvar i väntrummet på Blåstärnan tills alla hade kommit innan jag åkte tillbakahem med en stolt moder. Nu väntar vi Pax kull till helgen som kommer,10-12/7, då hoppas vi på mindre dramatik. Sedan om någon vecka till så är det dags för  Eclipse Maine coon att föda. Det blir många ungar att hålla reda på, kanske inte optimalt men det är sommar och i Corona tider så har vi inget bättre för oss än att gulla med kattungar.

 

 

 

Tyee vår Laperm import från USA världen gulligaste kille på alla sätt, han är den första av våra La permer man kan kalla ”hundlik” han apporterar leker ”jage” med barnbarnet och skuggar vår lilla hund Ellen.Han visade sig vara väldigt pigg på att göra bebisar så vi anar att det har tagit sig hos både Ölva och Pax lite tidigare än vad vi räknat med visserligen men då hans nästa parning ej blir förrän 2021 och kommer bli chippad direkt när vi se att det tagit sig så lät vi det ske.

Så kom då äntligen även Eclipse vår Maine Coon i löp, vi hade Plymarnas Hades på besök i en vecka och kärlek uppstod. Han är en tjusig Blå hane med gröna ögon, nedkomst väntas i slutet på Juli.Så här blir det nog livat vad det lider ser framemot att få huset fullt av kattungar med både glädje och bävan!

Eclipse vår  Maine Coon har ej ännu gått i löp, Roffe har lämnat hemmet så vi får se när det blir dags det borde inte dröja så länge kan man tycka! (28/4-20)

Eftersom Eclipse (Maine coon) har gått helt obemärkt förbi hälsomässigt  med hennes enmans kull,Så kommer jag att para om henne i April när Roffe har lämnat hemmet. Tester skall tas på Nya Laperm tillskottet och bara de visar ok så blir det även Lapermer i sommar.

 

Jag förstod ganska tidigt att Eclipse inte hade ngn stor kull i magen då hon inte blev rund, men hade ändå hoppats på i alla fall tre?! Hon är en stor tjej så det hade hon lätt kunna gömt i magen. Men det är en frisk och stark kille som tittade ut så han blir ett bortskämt ensambarn, tur vi har ungkatter här hemma annars hade han nog blivit odräglig! 🙂

Omparningen kommer att ske så fort det är möjligt då en kattunge inte frestar på speciellt mycket. Så förhoppningsvis blir det ny parning till försommaren.

Nu är det helt klart att Eclipse är med ungar! Färger som väntas bli är hanar röd/creme troligtvis med silver(kallas då smoke) honor blir troligtvis blå/svartsköldpadd även där med silver.

Ölva Laperm gäckade oss så inga bebisar förrän tidigast till försommaren 2020,vi väntar in Tyee som kommer till katteriet i slutet av januari, ända ifrån Oregon, USA. En riktig snygging!

 

Igår körde jag Maine coon Eclipse till snygge SE Farm Moggie`s Ariat, så nu hoppas vi på att kärlek uppstår. Vad det gäller LaPerm bebisar så är jag inte helt säker på att det blev något med Ölva detta löpet,  men borde snart se om så är fallet. Återkommer med det, i sådant fall är det bebisar i mitten på Januari 2020.

 

Nya Maine Coon bebisar planerar jag  till senhösten 2019. Ska leta reda på en tjusig herre till Eclipse. Jag behöll Angela(Ingela) i katteriet som får ta över efter mamma Mira som nu är kastrerad. När alla tester är gjorda först vid ett års ålder, så hoppas vi att allt är bra och kan ta vår första kull på henne.

Jag planerar även en Laperm kull senhöst-tidig vinter 2019! Det blir Ölva och Charles om han nu diggar Ölva, han verkar vara måttligt intresserad av parning, men han brås nog på sin far som också ”verkade i smyg” ?!. Så hör gärna av er om intresse för Laperm bebis finnes ur den kullen.

MIra och Lucifers ungar är nu inne på sin sjätte levnadsvecka, jag har nu fått en någon sånär bild över vilken som skall behållas och tar nu emot  kattungeköpare ur min kö. Jag är väldigt tacksam för alla er som visat intresse, önskar jag hade haft åtta till! Eller kanske inte!? Räcker gott med åtta när de blivit små huliganer vid ca 10 veckors ålder.   Kattungarna som har blivit stödmatade med flaska hela vägen är fullständigt ljuvliga, jag tycker att Miras två tidigare kullar var ljuvliga men dessa är ännu ljuvligare!?

Nya Maine Coon bebisar planerar jag  till våren/sommaren 2020. Ska leta reda på en tjusig herre till Eclipse. Dock planerar jag en Laperm kull senhöst-tidig vinter 2019! Det blir Ölva eller Edith. Så hör gärna av er om intresse för Laperm bebis finnes ur den kullen.

Den 24/4-19, kom så äntligen Miras och Lucifers ungar. Hon hade 10 stycken i magen efter nr 8 fick vi göra akut kejsarsnitt, så i dags läge är de 8 stycken. Det blev fem röda hanar, en svart tabby hane och 2 kolsvarta honor! De verkar starka och livskraftiga så vi håller tummen för att det går fortsatt bra. Några kommer att stå under utvärdering så jag behöver få tid på mig att se, jag har tänkt att behåll ngn. Jag har intressenter/liten kö men förfrågan är mest på ”mörka hanar”, personligen tycker jag bäst om röda och blå katter, om man ska prata färger,men viktigast är att de har bra psyke och personlighet. Dessa har vi fått stödmata från början, pga kejsarsnittet, första gången det händer vårt katteri det blir spännande att se hur så här mkt hantering inverkar, positivt blir det absolut.

Ja nu så verkar det ha tagit sig emellan de två!  Beräknad nedkomst för kullen blir runt påsk. Färgutfall kan bli ”allt” förutom Smoke (Silver) och Vit. Fler bilder från katteriet på vår FB sida Believe in Magic Maine Coon o Laperm.

Miras stamtavla på Pawpeds

Lucifers stamtavla på Pawpeds

Mira

Mira, vår Maine Coon-dam

S*Musslan Lucifer

Senaste nytt från katteriet 7/1-2020

Fyra fina Maine Coon-flickor

Allt gick bra! Lite tidigare än jag beräknat torsdag den 20/12-18 passade Eclipse på att föda själv i godan ro, jag hade visat henne att BB lådan var redo för henne i kattrummet för någon vecka sedan. När jag kom hem från jobbet på torsdagen, så låg hon nöjd och belåten med 4 renslickade välmående töser i lådan. Som det ser ut  är det en svartsköldpadd, två blåsköldpadd och en antingen svartsmoke eller svartsmokesköldpadd, är så svårt att se när de är så små. Jag har många på kö, men då det blev honor av hela bunten så faller det bort en del så det går bra att skicka ett mail till ninaskatteri@gmail.com. Jag kommer att para Mira så fort hon kommer i löp så förhoppningsvis blir det en till kull senvinter tidig vår.

Då är det inte många veckor kvar tills Eclipse bebisar kommer, ngn gång mellan 22-25 borde de komma. Kanske det blir små Jesusbarn den 24?! Hon är inte så rund så vi anar att det inte är så många denna gången, hon är förstföderska och då kan det bli lite snålt med kattungar,ett tag trodde vi att det var nog tomt.Men nu ser vi en rondör så vi håller tummarna.

Mira skall även hon paras så fort hon kommer i löp vilket vi hoppas sker snart,men nu är det den mörka årstiden så det kan vänta på sig,men vi hoppas att hon sätter fart. Har en snygg hane på gång till henne.

Eclipse fann tycke i finaste Lord,såklart, en distingerad herre som vänligt väntar in sina damer innan han skrider till verket! Det gick hett till i kärleksnästet efter att Eclipse noga funderat en natt och var till en början riktigt förbaskad på såväl Lord som husse till Lord. När vi hämtade henne 6 dagar senare så låg de tätt omslingrade i soffan och myste ,riktigt sorgligt att skilja dem åt. Även ”bordellpappan” var nu förlåten och fick lite gos.

Lord har ngr år på nacken nu men med tanke på hur fina bebisar han gjorde med Mira förra året så har det nog ingen betydelse, och vi kom i grevens tid för kastrering stod för dörren,så jag är så tacksam att jag fick låna honom en sista gång!

Jag väntar fortfarande på att Maine coon  Eclipse skall börja löpa,har inte riktigt klart med hane till henne ännu.

Laperm Jaque har lämnat hemmet för ett liv som Avelshane i Finland, känns väldigt bra att få förtroendet här på vårt lilla katteri.

Charles och Edit stannar i katteriet, ljuvliga och vackra är de ,jag kommer att ställa ut dem den 8-9 dec-18 i Göteborg Västra Frölunda 2-certs utställning, Föreningen Ädelkatten, ÄK.

Är ni nyfikna på Laperm så kom förbi och säg hej och klappa lite.

Nu känns det väldigt tomt här på katteriet när nästan alla kattungarna har lämnat boet. Jag har kvar Pax bebisar  Charles o Jaque  de ska på utställning i Mölndal gamla bibliotek lördag den 25/ 8-18,kom gärna och titta. Edith som blir kvar i katteriet skall också följa med och ställas ut. Ska bli riktigt skojigt!

Jag väntar på sista provsvar från de tester som en Maine Coon som skall användas i avel ska få klartecken på, det är Eclipse som står på tur. Om allt är väl så blir det att leta hane, är sugen på Smoke bebisar får väl se om det går att få till. Men min första prio som alltid är gosiga och tillgängliga och så klart friska katter. Planeringen är sen höst tidig vinter i sådant fall. intresseanmälan tas gärna emot.

Lilla ”Skallepär” har börjat sätta lockig och tät päls, så fantastiskt spännande med Lapermens päls,från naket till massa lurv.Hon är till Salu!  Alla syskonen är tingade och två lämnade hemmet igår. Jag har fotfarande båda hanarna från Pax kull kvar, Edith blir hos dottern på foder. Har anmält alla tre till kattutställningen i Mölndal i slutet av Augusti.

Lyckades lägga in färska bilder på båda kullarna, Chanson och Haute Couture, inte de bästa dessvärre, men man ser i alla fall hur de ser ut. Nu är Sonia och Coco tingade och fler har hört av sig så förhoppningsvis så har de alla fått nya slavar när  sommaren är slut .Här är det full rulle! Omgiven av busiga tonåringar,inte en krukväxt står där de borde stå ,men så roligt det är att umgås med de små liven!  Det är som sagt väldigt fina kullar både Pax o Ölvas ,och jätte trevliga missar!.

Pax bebisar Jaque, Charles och Edit är nu 10 veckor och Ölvas, Coco,  Pierre, Christian Sonja och Chloe’ är 7 veckor. Dålig på att lägga in bilder på hemsidan ,så färska bilder ser ni på FB : Believe in Magic Maine coon o Laperm . Kom gärna och hälsa på oss i katteriet!

Nu börjar det bli full rulle på Pax ungar (4 st), äter själva men vill gärna tutta på mamma med jämna mellanrum. Barnkammaren känns alldeles för trång, nu vill de vara med oss och umgås.

Ölvas bebisar(5 st) har fått lämna ”garderoben” och flyttat till barkammaren/kattrummet,de är mer framåt än Pax ungar så snart tror jag att de kommer att klättra ur bolådan. De är också så superfina! Roligt med Pax ungar som är ”diluta” i färgen och blåögda och sen Övas med mycket färg och mörka ögon,ska bli spännande att se om de blir smaragdgröna som pappan eller orange/lime som Ölvas.

I lördags den 21/4-18 nedkom Ölva med 5 kattungar,allt gick bra och ingen är den andra lik olika färger och teckningar på alla fem. Svårt att se såhär i början men alla har vitt i varierande mängd,alla har vit symetrisk kil i ansiktet, det är en sköldpadd ,en tigre brun/svart,en ”ko” mönstrad vit och svart,en svart med vita tassar,en ”kanel” färgad. Tre honor och en hane, kanel och tigren är hanar.

Pax bebisar växer så det knakar,Edith är under utvärdering,Maurice är reserverad men inte tingad,de andra två har intressenter men eftersom Ölva väntar bebisar i slutet på veckan så avvaktar vi lite.

Eclipse MCO ska göra sina tester 20 maj,går allt bra letar jag hane till henne ganska så omgående.

Miras Addamskull har alla ”Left the building” för sina nya superbra hem.

Nya kullar 2017-2018

Nästa Maine Coon kull väntas hösten/vintern 2018 det är Eclipse som står på tur om hon klarar testerna i slutet på maj(Hcm och HD),vi håller både tummar o tår för hon är en bedårande katt,vår lilla(stora) Prinsessa!

LaPerm bebisar väntas i mitten av februari -18,Pax gick tom vid senaste parning,men är i skrivandes stund åter hos S*BC Ägirshus Xerox för en ny omgång,vi håller tummen!

Maine Coon bebisar  väntas i början på februari-18 ,Mira är  parad med Feral Coon’s Lord of Light,det var svagt löp så vi väntar med spänning på tecken om det blivit något.