Uppdatering 29/8-22

Vi har tre ljuvliga Lapermer kvar i Ölvas kull, Sven-Bertil , Lars Lennart och Tuva-Snuva. De kommer bli semi långhåriga och krulliga, precis som både mamma och pappa har de fina trygga temprament fast just nu är de i huligan åldern förstås?!. Kan ev tänka mig fodervärdar på de små.

Vad det gäller Maine coon kattungar så är det planerat till tidig höst , som vanligt är det katterna som bestämmer. Min tanke är att para Midnight  och ev Märta/Smaragd. Viola ska göra sina tester likväl som Sippan som är på foder. Går allt som det ska så är det dags för dem snart också. Det kommer  nog bli mycket smoke katter.

 

 

Ölvas kull har nu blivit en vecka gamla, allt gick bra med förlossningen som började klockan fem på morgonen vid åtta snåret var sista killen ute. Tre killar och en tjej, honan är under utvärdering.

14 Mars-22. Ölva Laperm dräktig, kattungar väntas i slutet av April-22!

Till vår stora glädje upptäckte jag idag (14 mars)-22) att Ölva ( Laperm) verkar vara dräktig så äntligen. Stolt pappa är vår Dennigan Tyee som har varit kemiskt kastrerad, chippet släppte för nästan ett halvår sedan men trots tre parningar så har det inte tagit sig förrän nu. Bebisar väntas i slutet på april. Ölva är en fantastiskt rolig katt, liten men ack så bestämd, det är hon som styr i kattgruppen trots sin storlek. Hon har utsett sig som ordningsvakt, ingen vågar sätta sig upp mot henne. Tyee är mild och go vacker som en dag, kelen och okomlicerad.

Uppdatering 24/2-22

Maine coon Midnight har klarat sina tester så nu väntar vi på löp. Och det gäller även på Laperm. Men nu är vi snart inne i Mars och då brukar det ju släppa. Vi får se hur det går helt enkelt. Återkommer 🙂

 

Då är det snart ( Maine coon) Midnight som står på tur att bli mamma, men först ska hon HCM scannas samt HD röntgas. Om allt går väl så har jag en hane från en tidigare kull mellan Mira och Musslans Lucifer som hans familj så himla rart  hållt fertil för detta ändamål. Han är naturligtvis helt genomgången med tester utan anmärkning. Ska bli spännande! På Laperm fronten så har  Tyee  lite lamt parat Ölva, hans chip har börjat släppa men det kan ta ett tag innan allt fungerar som vanligt igen. Marie Curie skall även hon HCM scannas,vi hoppas hitta en passande hane till henne.

 

Vår fantastiska kull efter Smaragd och Jackpot är till stor belåtenhet. Jag har den enda honan ”Betty” kvar för utvärdering, hon är en underbar varelse som älskar att ligga i knät. De andra fyra är tingade till superbra familjer Barney, Bambam och Dino o Fred.

Senaste nytt 11/10-21 Kattungar Maine coon har kommit

På måndagskvällen en 4/10-21 föddes Märta/Smaragds första kull, jag hade tippat på tre stycken men ut kom 5 stycken stora bebisar, hon hade gömt dem bra i magen.Det var lite kaos innan första ungen kom, Märta förstod inte riktigt vad som hände, men efter lite hjälp o stöd så blev allt bra och resten av syskonen kom ut i lugna former. Det är 4 killar, 2 svarttabby och 2 blå, samt en svart vit hona .

 

 

 

Det tog sig mellan Smaragd/Märta och Jackpot, så kattungar väntas första veckan i oktober.

Iris har också hittat sin nya familj, Sippan kommer till fodervärd och jag fortsätter utvärdera Viola. Kommer troligtvis att ta en Laperm kull till hösten, och jag hoppas  att  Maine coon Jackpot kommer att finna Märta attraktiv när hon kommer i löp nästa gång.

Då är Maine coon kullens Daisy och Rosie tingade.Har fortfarande utvärdering på två töser Viola och Sippan, Iris är nu tillgänglig. De blir 12 veckor i mitten av vecka 27, men de kan stanna lite längre om det krockar med semester.

Jag letar fodervärd!

Maine coon kattungar efter Eclipse och Jackpot har fötts, fem flickor 14/4-21

Allt löpte på fint, Eclipse skötte förlossningen med bravur. De var sex i magen men en var död vid födseln. Kl 17 så var alla ute ,trodde jag, men när jag skulle titta till dem en sista gång vid 23.30 tiden hade hon precis fött en tlll tös! Alltså inga hanar i denna kullen. Det är två svartsköldpadd och tre blåsköldpadd med eller utan silver svårt att se vad det blir när de är så små.

Ändrade förhållanden 21/3-21

Nu vet jag snart inte vad som är upp och ner, jag tar sällan ultraljud för att se om det finns bebisar i magen, tycker att jag har bra koll ändå och så är det spännande att inte veta vad som gömmer sig därinne.Naturligtvis om jag misstänker att ngt är fel så är det en annan femma!

Pax(Laperm) som visade tecken på att hon var dräktig, om än ganska svaga så visade det sig att hon bara blivit lite rund. Så inga bebbar Laperm på gång just nu. Jag har planer men ingen parning förrän runt maj som tidigast på Laperm.

Så kommer vi då till parningen Maine coon mellan Smaragd och Jackpot, hon skulle i sådant fall nedkomma nu i slutet på mars, men icke! Hon löpte om så om Jackpot lyckas bättre denna gången så blir det bebisar i mitten på maj. Men Jackpot fick ju en chans till med Eclipse som han verkar ha lyckats bättre med så till mitten av April blir Eclipse och Jackpot föräldrar. Denna gången säger jag Peppar peppar!

Jag kommer troligtvis att behöva fodervärd till 1-2 hanar, så om du är intresserad av att var fodervärd så skriv en rad, jättekul om du skulle vara intresserad av utställning men inget krav.