Både Maine coon och Laperm bebisar planeras sen vår tidig sommar-2020

Eftersom Eclipse (Maine coon) har gått helt obemärkt förbi hälsomässigt  med hennes enmans kull,Så kommer jag att para om henne i April när Roffe har lämnat hemmet. Tester skall tas på Nya Laperm tillskottet och bara de visar ok så blir det även Lapermer i sommar.

 

Jag förstod ganska tidigt att Eclipse inte hade ngn stor kull i magen då hon inte blev rund, men hade ändå hoppats på i alla fall tre?! Hon är en stor tjej så det hade hon lätt kunna gömt i magen. Men det är en frisk och stark kille som tittade ut så han blir ett bortskämt ensambarn, tur vi har ungkatter här hemma annars hade han nog blivit odräglig! 🙂

Omparningen kommer att ske så fort det är möjligt då en kattunge inte frestar på speciellt mycket. Så förhoppningsvis blir det ny parning till försommaren.

Nu är det helt klart att Eclipse är med ungar! Färger som väntas bli är hanar röd/creme troligtvis med silver(kallas då smoke) honor blir troligtvis blå/svartsköldpadd även där med silver.

Ölva Laperm gäckade oss så inga bebisar förrän tidigast till försommaren 2020,vi väntar in Tyee som kommer till katteriet i slutet av januari, ända ifrån Oregon, USA. En riktig snygging!

 

Igår körde jag Maine coon Eclipse till snygge SE Farm Moggie`s Ariat, så nu hoppas vi på att kärlek uppstår. Vad det gäller LaPerm bebisar så är jag inte helt säker på att det blev något med Ölva detta löpet,  men borde snart se om så är fallet. Återkommer med det, i sådant fall är det bebisar i mitten på Januari 2020.

 

Nya Maine Coon bebisar planerar jag  till senhösten 2019. Ska leta reda på en tjusig herre till Eclipse. Jag behöll Angela(Ingela) i katteriet som får ta över efter mamma Mira som nu är kastrerad. När alla tester är gjorda först vid ett års ålder, så hoppas vi att allt är bra och kan ta vår första kull på henne.

Jag planerar även en Laperm kull senhöst-tidig vinter 2019! Det blir Ölva och Charles om han nu diggar Ölva, han verkar vara måttligt intresserad av parning, men han brås nog på sin far som också ”verkade i smyg” ?!. Så hör gärna av er om intresse för Laperm bebis finnes ur den kullen.

MIra och Lucifers ungar är nu inne på sin sjätte levnadsvecka, jag har nu fått en någon sånär bild över vilken som skall behållas och tar nu emot  kattungeköpare ur min kö. Jag är väldigt tacksam för alla er som visat intresse, önskar jag hade haft åtta till! Eller kanske inte!? Räcker gott med åtta när de blivit små huliganer vid ca 10 veckors ålder.   Kattungarna som har blivit stödmatade med flaska hela vägen är fullständigt ljuvliga, jag tycker att Miras två tidigare kullar var ljuvliga men dessa är ännu ljuvligare!?

Nya Maine Coon bebisar planerar jag  till våren/sommaren 2020. Ska leta reda på en tjusig herre till Eclipse. Dock planerar jag en Laperm kull senhöst-tidig vinter 2019! Det blir Ölva eller Edith. Så hör gärna av er om intresse för Laperm bebis finnes ur den kullen.

Den 24/4-19, kom så äntligen Miras och Lucifers ungar. Hon hade 10 stycken i magen efter nr 8 fick vi göra akut kejsarsnitt, så i dags läge är de 8 stycken. Det blev fem röda hanar, en svart tabby hane och 2 kolsvarta honor! De verkar starka och livskraftiga så vi håller tummen för att det går fortsatt bra. Några kommer att stå under utvärdering så jag behöver få tid på mig att se, jag har tänkt att behåll ngn. Jag har intressenter/liten kö men förfrågan är mest på ”mörka hanar”, personligen tycker jag bäst om röda och blå katter, om man ska prata färger,men viktigast är att de har bra psyke och personlighet. Dessa har vi fått stödmata från början, pga kejsarsnittet, första gången det händer vårt katteri det blir spännande att se hur så här mkt hantering inverkar, positivt blir det absolut.

Ja nu så verkar det ha tagit sig emellan de två!  Beräknad nedkomst för kullen blir runt påsk. Färgutfall kan bli ”allt” förutom Smoke (Silver) och Vit. Fler bilder från katteriet på vår FB sida Believe in Magic Maine Coon o Laperm.

Miras stamtavla på Pawpeds

Lucifers stamtavla på Pawpeds

Mira

Mira, vår Maine Coon-dam

S*Musslan Lucifer

Kommentarer inaktiverade.